Warning: Creating default object from empty value in /var/www/journalist2013.dk/public_html/test/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/journalist2013.dk/public_html/test/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2
<Web-tv til undervandsjægere>

Monster-skrubben fra dybet

SKREVET AF KIM BUCHARDT

Hermed en historie, der efterhånden har et par år på bagen, hvilket dog ikke gør den ringere.

Vi skal tilbage til august 2009, hvor der efter flere dages østenvind var ret ringe sigt på mit foretrukne ørredspot. Jeg bestemte mig derfor til at drage mod vestvendte kyster i stedet.

Sidst på aftenen læssede et par kammerater og jeg grejet om bord i den båd, der skulle bringe os til fiskepladsen og drog mod solnedgangen for at prøve et aften/natdyk ved Ballen. Stedet burde være det ideelle ørredspot med masser af store sten, masser af tang og stejle skrænter med blandet bund.

Vi ramte vandet lidt over klokken 22 og var enige om, at alt så godt ud.

Ikke skyggen af ørreder
Desværre viste det sig, at der ikke var skyggen af ørreder. Det vil sige, vi så lige netop skyggen af et par enkelte, men størrelsen var ikke god nok. Hjemmefra havde jeg svoret, at jeg kun ville gå efter ørreder og multer af den pæne slags, men da de var totalt fraværende, bestemte jeg mig for at udforske det dybe vand længere ude.

Der var masser af skrubber, men da jeg jo havde bestemt mig for at lade dem gå, lå jeg egentlig bare og trænede lidt fridykning i mørket.

Da jeg efterhånden havde set ret mange OK skrubber, blev jeg enig med mig selv om at tage et par stykker med hjem alligevel. Efter at have taget en pæn en af slagsen dykkede jeg atter retur til dybets mørke.

Kæmpen i mørket
Pludselig fik jeg øje på en monster skrubbe på fem-seks meters dybde. Egentlig troede jeg, at jeg så forkert, for den var bare kæmpe stor. Den kom på spyddet og blev bragt med til overfladen for at blive aflivet. Jeg har aldrig oplevet at kæmpe så meget for at aflive en fisk – det var ligesom at save i en gren med en smørkniv!

Vel tilbage i båden viste det sig at være en rekordskrubbe på hele 62 centimeter og 2,26 kilo – vel at mærke uden de fleste af indvoldene!

Skrubben blev meldt til konkurrencen “Årets fisk” hos Dansk Sportsdykker Forbund, hvor den også vandt og indbragte en pæn præmie – tilmed var den danmarksrekord i en rum tid.

Efterfølgende er jeg blevet bekendt med, at historien om den lange skrubbe er kommet med i det nyligt udgivne fiskeatlas, hvor den er nævnt som en af de største fangede skrubber i verden!

En fantastisk tur, der endnu en gang viser, hvilke uventede overraskelser man støder på under overfladen.

Lokation: Det sydfynske øhav v. Ballen

Har du en god historie? Vi vil gerne samle jeres fortællinger. Har du derfor en speciel, uforglemmelig eller bare sjov historie, som du gerne vil dele, så fortæl os den HER

 

Se også

Comments

comments