Warning: Creating default object from empty value in /var/www/journalist2013.dk/public_html/test/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_grid_manager_object.labels.php on line 2

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/journalist2013.dk/public_html/test/wp-content/plugins/widgetize-pages-light/include/otw_labels/otw_sbm_shortcode_object.labels.php on line 2
<Web-tv til undervandsjægere>

Mission: 20 pighvarrer på én dag

Uvjagt.tv er taget med pighvar-ekspert Hjalte Trnka og Danmarksmester i undervandsjagt Johan Wedel Nielsen i Køge Bugt. De to har en mission, da de skal ud og samle pighvarrer ind til DTU Aqua og Venø Fish Farm.

Som en del af den danske fiskepleje udsætter DTU Aqua i samarbejde med Venø Fish Farm hvert år mange tusinde små pighvarrer langs de danske kyster.

For at producere den fiskeyngel skal man bruge moderfisk fra forskellige steder i Danmark, og det er her Johan og Hjalte kommer ind i billedet. Johan og Hjalte kan nemlig fange pighvarrer uden at gøre skade på dem, fordi de fanger dem med hænderne.

Det er den absolutte højsæson for pighvar i Køge Bugt, så Hjalte sætter fra start målet højt og satser på, at han og Johan kan fange hele 20 pighvarrer på en dag i vandet. Se hvordan det går dem her.

(Vi anbefaler, at du ser videoen i fuld skærm)

Hjalte Trnka er en sand ekspert i pighvar, og mens mange andre undervandsjægere forgæves søger efter pighvarrer i Køge Bugt, har han ved hjælp af mange timers benarbejde knækket koden.

Køge Bugt er mest kedelig sandbund og ålegræs uden det store liv, men i små koncentrerede områder, er der noget grovere grus, som pighvarrerne er meget glade for.

Hjalte har med tiden fundet ud af, hvor han skal finde grusset, og samtidig har han et skarpt øje for pighvarrerne, der til tider kan være særdeles svære at spotte.

Sådan finder du en pighvar
Vil du have Hjaltes bedste tricks til, hvordan man finder pighvarrer? Hvor, hvordan, hvornår? Se vores video, hvor han deler ud af sin viden:

Se også

Comments

comments